Publicat pe Lasă un comentariu

WLDC 2017: Romania campioana mondiala la Salsa!

idance studio

In timp ce unii se plang de toate lucrurile care nu merg cum ar trebui…In timp ce altii gasesc toate motivele pentru care in Romania nu se poate… iDance Studio ne demonstreaza ca atata timp cat muncesti, esti perseverent, iti doresti cu adevarat si iti place la nebunie ceea ce faci, apar si rezultatele. Si premiile. Si medaliile. Si locul 1.

Romania, reprezentata de 4 dansatori talentati iDance, incheie anul 2017 in forta la World Latin Dance Cup. Concursul, desfasurat in perioada 13-17 decembrie 2017 in SUA, a adus doua medalii echipei Romaniei, plus premii la fiecare categorie.

WLDC – Competitia celor mai buni dansatori din lume

iDance Studio Bucuresti, scoala de dans condusa de Catalin si Andreea Munteanu, a fost cea care s-a calificat pentru 3 divizii in  semifinala de la Salsa Week Vama Veche. Iar pentru a 4-a divizie a intrat in calificari pentru semifinala din Orlando, Florida.

In America lupta a fost foarte stransa. Catalin ne-a marturisit ca aceasta competitie nu se poate compara cu nici o alta competitie din Europa. Si concurentii lor au fost extraordinar de buni, din tari precum: Mexic, Argentina, Peru, Columbia, SUA, Chile, Brazilia, Costa Rica si Puerto Rico.

—————————————————————————————————————————————–

Locul 1 – Radu ManoleSalsa Soloist Children Boy

Locul 3 – Cătălin Munteanu & Iuliana Jalba, Salsa Couple on1 ProAm

Locul 9 – Iuliana Jalba, Salsa Soloist Junior Girl

Locul 16 – Cătălin Munteanu & Andreea, Salsa Couple on1 Pro

—————————————————————————————————————————————–

Dar au reusit! In SUA s-a auzit imnul Romaniei si s-a fluturat tricolorul. Si ne-au facut extrem de mandri  si bucurosi ca avem asemenea dansatori valorosi de salsa. Radu Manole si-a adjudecat locul 1 la Salsa Soloist Children Boy. Catalin si Iuliana au luat locul 3 la Salsa Couple on1 ProAm. Iuliana Jalba a obtinut locul 9 la Salsa Soloist Junior Girl. Catalin Si Andreea au obtinut locul 16 la Salsa Couple on1 Pro. Rezultate extraordinare obtinute de  acesti dansatori de performanta, toti activi in cadrul scolii de dans iDance Studio Bucuresti.

Cea mai mare provocare pentru ei a fost diferenta de fus orar. „Singura problema a fost diferenta de fus orar, categoriile noastre au fost tot timpul printre ultimele. Asta insemna ca in Orlando era ora 12, iar in Romania ora 7 dimineata. Dormeam pe holuri in hotel, sau in backstage, sa putem dansa cand vine categoria noastra.” spune Catalin Munteanu.

Premierea i-a prins foarte obositi din cauza fusului orar si atator emotii. „Premierea a fost destul de rapida. A intrat Radu prima data (Radu Manole) si a luat locul 1. Ne-am bucurat extraordinar de tare, mai ales ca l-a batut pe campionul de anul trecut. A cantat imnul national. A fost o senzatie incredibila. Apoi am intrat noi. Sincer…ne asteptam la locul 4. Au inceput cu locul 3. Au spus Romania. Am fost super bucurosi. „ ne povesteste Catalin.

Ce isi doreste echipa iDance Studio in noul an?

Ce planuri are echipa pentru anul 2018?  Isi doresc rezultate mai bune la toate categoriile. Isi doresc sa mearga cu o trupa mai mare de dansatori si sa fie mai multi participanti din partea Romaniei. Am aflat de la Catalin ca deja antreneaza si alti copii pentru aceasta competitie si are in plan sa duca si o trupa de bachata la World Latin Dance Cup 2018.

Sfaturi pentru viitori campioni

Daca iti doresti sa ajungi departe in dans,  daca tintesti podiumul si visezi sa simti ce simt campionii, Catalin are un sfat pentru tine: „Sa muncesti foarte mult, sa stai in sala de antrenament si sa rupi podeaua in doua cat timp esti acolo. Sa te bucuri de dans si sa te simti bine cand dansezi.”

Reusitele celor de la iDance Studio, ne confirma ca Romania are dansatori sportivi de mare valoare. Trebuie sa ii sustinem, sa ii incurajam si sa le dam aripi pentru a atinge cele mai inalte culmi ale performantei. Le dorim mult succes si le tinem pumnii in atingerea tuturor obiectivelor propuse!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *