Publicat pe Lasă un comentariu

Am studiat cum se incalzesc marii dansatori si iata ce am aflat!

exercitii incalzire tehnici pentru dans dansatori balet

În timp ce citești aceste rânduri…noi facem un pic de  incalzire. Probabil o să auzi sunetele de dezmorțire. 🙂 Dar treaba asta oricum trebuie făcută. 

Astăzi vreau să iți spun despre o metodă foarte bună de încălzire. În special pentru dansatori. Câteva strategii „furate” de la mari artiști ai ringului de dans. Și care dau rezultate bune bune de fiecare dată.

Chiar dacă nu faci dans, poți aplica ce scriem aici. Crede-mă ca te vei simți supppperr. Tendoanele tale îți vor mulțumi mai tarziu.

Așadar let’s go!

Îți recomand să faci aceste exerciții înainte de fiecare antrenament. Sau chiar dimineața după ce te trezești. O să vezi că depășesc o simplă încălzire. Și te vei simți WOW.

1. Pregătirea pentru incalzire

Înainte de a începe acordă-ți un moment de conectare cu corpul tău. Stai pur și simplu confortabil, pe ambele picioare. Și observă. Observă cum te simți, ce senzații ai în corp, în picioare, ce se întâmplă în acest moment. Nu există senzații bune sau rele, nici greșeli. Ia totul așa cum este. Este un test preliminar înainte de a începe.

2.  Exercițiile de incalzire

  • Ia o minge mică pentru masajul picioarelor. Rotește talpa față spate. Apasă pe minge atât cât te simți tu bine. Corpul îți va spune la un moment dat „E ok, e destul atât”. Nu ar trebui să simți disconfort sau durere în timpul exercițiului. Ascultă-ți corpul cu atenție.

 

  •  Așează mingea sub degetele de la picioare. Începe să rotești de la degetul mic la degetul mare și înapoi. Genunchiul și șoldul se vor mișca odată cu piciorul. Fă această mișcare doar atât cât e confortabil.  5 rotații pe fiecare parte sunt de ajuns. Această mișcare îți va obișnui piciorul să facă rotații diferite. Beneficiile sunt extraordinare pentru glezne, genunchi și șold. Și exact de asta avem nevoie ca și dansatori, nu?

 

  •  Acum imaginează-ți că podeaua este super fierbinte. Va trebui să ridici  degetul mare/degetul mic pentru a încerca să scapi de fierbințeală. Este un alt fel de rotație internă/externă pe minge.

 

  •  Acum, cu genunchiul întins, mingea sub arcul tălpii, punctează cu piciorul de 5 ori.

 

  •  Cu toate degetele de la picioare încearcă apoi să îmbrățișezi mingea.

 

  •  Apoi mută mingea sub călcâi. Degetele vor sta relaxate pe podea. Rotește mingea înainte- inapoi și implică genunchiul și șoldul în această mișcare. Repetă de 5 ori.

 

  •  Pune mingea sub arcul tălpii (centru) și calcă puternic pe ea, în timp ce ridici celălalt picior de pe podea. Exersează echilibrul pentru 1-2 secunde, fără să atingi cu călcâiul sau degetele podeaua. Repetă de 6-7 ori. Privirea trebuie să o ții mereu înainte, altfel îți vei pierde echilibrul.

Și gataaa! Dă mingea la o parte și stai pe ambele picioare. Cum te simți? Cum îți simți picioarele? Observi vreo diferență? Încearcă să vezi ce senzații ai acum față de cele din timpul pregătirii.

Oferă-ți un feedback sincer cu privire la starea ta de după exercițiu. În acest fel înveți să îți asculți corpul, și să știi când picioarele tale au nevoie de terapie. Pentru că picioarele sunt cele mai importate instrumente cu care operează un dansator. Și dacă ele nu sunt bine, nici omul nu este bine. 

Zile frumoase în pași de dans!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *