Publicat pe Lasă un comentariu

Cum sa iti alegi primii pantofi de dans. Ghid complet

ghis pantofi de dans sportiv pantofi salsa

Ai început cursurile de dans. Îți place maxim și te-ai gândit să îți cauți și niște pantofi de dans în care să te simți bine. Numai că piața e plină de tot felul de modele. Și nu știi ce să alegi. Parcă nici nu ai da banii așa aiurea, și să te trezești apoi că nu se potrivesc!

Nu te îngrijora. Am creat un ghid complet care te va ajuta să faci alegerea potrivită. Și să nu te trezești că dai banii degeaba.

  • De ce dansăm în pantofi de dans și nu în pantofi de stradă?

Poți să dansezi și în pantofi de stradă la cursuri. Doar că îți îngreunezi situația. Îți forțezi picioarele și tot corpul va fi pus într-o postură inconfortabilă. Deoarece mișcările pe care le faci la un curs de dans, sunt total diferite față de cele pe care le faci când mergi pe stradă. Și pentru că nici un pantof de stradă nu este la fel de moale și delicat precum un pantof de dans. Și de aceea nu îți vei putea folosi picioarele la capacitate maximă. Mai mult, pantofii de dans au tălpi speciale care îți permit să aluneci suficient ca să dansezi ușor și în același timp ai aderența potrivită ca să nu cazi.

În plus, sunt multe săli de dans, cu parchet special, care nu îți vor permite să dansezi cu pantofi de exterior.

  • Ce mărime comand la pantofi de dans? Mărimea pe care o port de obicei pe stradă? Mai mare, mai mică?

În general trebuie să te orientezi ca pantoful de dans să se potrivească perfect. Adică exact pe dimensiunea piciorului tău. Niciodată mai mare. Chiar și 0.5 cm în plus îți pot crea probleme. De exemplu, la MIMI Dance Shop, întrebăm clienții care este lungimea tălpii. Și în funcție de discuțiile legate de piciorul fiecărui client, recomandăm ori mărimea exactă, ori cu 0.5 cm mai puțin. De ce? Pentru că atunci când cumperi pantofi de dans de calitate, trebuie să te strângă un pic. Apoi se vor lăsa și se vor ajusta exact cât are nevoie piciorul tău. Nu uita că producătorii englezi fac pantofi după mărimile englezești, europenii după cele din Europa, americanii după mărimi americane și asiaticii după mărimi asiatice. E important să ții cont de aceste aspecte să nu te trezești că ai dat banii pe ceva nu se potrivește deloc.

  • Piciorul meu este mai îngust (sau mai lat) decât media. Se poate face după dimensiunile mele?

Da, există producători ce oferă posibilitatea de a crea pantofi de dans la comandă. La MIMI Dance Shop colaborăm cu ateliere și producători  care pot realiza modele frumoase atât pentru picioare inguste, cât și pentru cele foarte late. Este nevoie doar să vă luați dimensiunile conform recomandărilor noastre pentru ca pantoful să iasă așa cum vă doriți.

  • Partenerul meu de dans este mult mai înalt decât mine. Trebuie să aleg tocuri foarte înalte?

Categoric NU! Nu îți lua tocuri mai înalte decât cele în care te simți confortabil. Cu cât ai tocurile mai înalte, cu atât e mai greu să dansezi, si cu atât genunchii și gleznele tale trebuie să se forțeze mai tare. Cunosc mulți dansatori care, deși tineri, au probleme serioase din această cauză. Și odată picioarele compromise, e greu să le mai recuperezi 100% vreodată. Cu niște tocuri foarte înalte, câștigi vreo 3 cm , dar pierzi mult mai mult la calitatea dansului. Și la sănătate. O afacere proastă per total.

  • Care e diferența între tocuri slim, clepsidră, cuban sau alte tipuri?

Tocurile slim sau stiletto, sunt foarte sexy, însă pot crea dificultăți in dans. Dacă nu ai un echilibru foarte bun, îți pot pune probleme și te poți dezechilibra foarte ușor.

Noi recomandăm tocurile clepsidră. Cele subțiri în partea de sus și mai groase în partea de jos. Te ajută mult la echilibru și ai un balans bun în dans. De aceea majoritatea tocurilor pe care le găsești la MIMI Dance Shop sunt clepsidră, 5-7 cm.

Dacă nu ești obișnuită cu tocuri, cele mai potrivite pentru început sunt tocurile clepsidră de 5 cm. Sunt foarte stabile și te simți mai sigură în dans.

Bărbaților le este recomandat de obicei tocul de 2 cm în ballroom, sau cel de 4-5 cm cuban latino. Dar dacă ești bărbat și nu te simți bine pe tocuri așa înalte atunci poți dansa super ok pe cele de 2 cm.

Pentru fetițe, cele mai comune sunt tocurile de 3 cm (mai lat decât înalt), cele de 4-5 cm (mai înalte puțin decât primele, insă nu la fel de subțiri precum cele pentru femei)

Pentru băieți tocurile au 2 cm.

tipuri de tocuri pantofi de dans

 

tocuri pentru pantofi de dans baieti barbati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Cum măsori înălțimea unui toc ?

Toți producătorii cu experiență în domeniu, măsoră tocurile în partea centrală. Fără să includă flecurile. Dacă măsori un toc dintr-un capăt în celălalt vei obține o dimensiune diferită. Ca să obții mărimea exactă, va trebui să măsori tocul ca în imagine.

De exemplu dacă măsori un toc de 7 cm din spate, o să îți arate undeva la 8 cm.

cum masuram tocurile corect pantofi de dans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Care sunt mai potrivite? Tălpile din piele întoarsă sau cele din piele simplă?

Pentru dansurile de societate, latino, salsa, se folosește talpa din piele întoarsă. Este mai moale și mai flexibilă. Și poți face mișcări variate, punctări, etc.

Dacă practici tango-ul argentinian e mai bine să optezi pentru talpă din piele simplă. Sunt puțin mai tari decât cele din piele întoarsă, nu se îndoaie la fel de mult, insă îți protejează mai bine piciorul . Cu aceste tălpi nu vei obosi așa repede, mai ales dacă vrei să dansezi toată seara. Merg perfect pe suprafețe mai dure. În special dacă vrei să dansezi înafara sălii de dans.  Pentru suprafețe fine ai nevoie de tălpile din piele întoarsă, moi, ca să aluneci ușor.

  • Cum curăț pantofii de dans din satin?

Ca să cureți satinul, pune apă și sapăun lichid într-un bol. Înmoaie un burete în apă și apoi aplică ușor pe satin până când suprafața se curăță. Poți tampona la final și cu un prosop uscat și curat. Lasă pantofii până a doua zi ca să se usuce.

Ca să cureți tălpile ai nevoie de o perie specială cu dințișori din metal. Vei îndepărta toată mizeria și praful adunate. Îți recomand să cureți talpa pe lungime, în sens spate-față. Perii de acest gen, foarte practice, și la un preț rezonabil, găsești în magazinul nostru aici.

perie pentru pantofi de dans sandale dans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *