Publicat pe Lasă un comentariu

5 curiozități fascinante despre dans!

Cică indienii au inventat dansul.  În acest articol vei afla încă 5 curiozități fascinante despre dans.  Vorbim despre tratamente prin dans, limita de vârstă, stomacul tău și digestie.  Hai să vedem!
1.  Știai că dansul poate vindeca natural anumite afecțiuni?

Efectele dansului asupra minții și trupului sunt uimitoare. Tot mai mulți psihologi, terapeuți și instructori folosesc dansul în scop terapeutic. Pentru că multi pacienți au fost tratați cu succes de depresie și anxietate. Diabetul este ameliorat. Inima mai sănătoasă. Imunitatea mai bună, și energia întregului organism în creștere.  Neurologii susțin că prin dans îți imbunătățești funcțiile cerebrale, memoria și previi chiar nemiloasa boală Alzheimer!

2. Știai că fiecare om se naște cu capacitatea de a dansa?

Chiar dacă poți să juri că nu ai nici o treabă cu dansul…. să știi că de fapt ai.  🙂 Fiecare om se naște cu o mișcare ritmică. Care mai apoi se imbină cu ritmul naturii. Unii suntem conștienți de asta, alții nu. Cert este că fiecare avem potențialul de a dansa! Privește copiii cât de bine își pot manifesta emoțiile pe melodiile preferate. Este fascinant! Păcat că mulți dup[ ce ajung adulți uită că puteau face asta.

3. Știai că nu există limită de vârstă ca să dansezi?

Cel mai bun exemplu este cel al lui John Lowe. La vârsta de 79 de ani s-a apucat de balet. Iar la 91 de ani încă dansează! Așadar atâta timp cât poți sta în picioare, tu îți stabilești limita de vârstă.

4. Știai că dansul face minuni pentru sistemul digestiv?

Când dansezi îți stimulezi toți mușchii din corp. Asta înseamnă că și cei din zona abdominală. Nu degeaba mulți oameni observă că după ce dansează tulburările digestive dispar. Tranzitul intestinal este îmbunătățit și organele sunt mai vesele.

5.  Știai că dansul este foarte benefic pentru relația de cuplu?

Cuplurile își imbunătățesc comunicarea, își testează limitele, ajung să se cunoască mai bine și își îmbunătățesc viața sexuală. Dansatul frecvent in cuplu face minuni. Crește încrederea între cei doi. Multe cupluri susțin că au ajuns să se cunoască mai bine, deși erau împreună de peste 10 ani.

Dacă știi și alte curiozități care ne pot fascina, te rog să le scrii într-un comentariu mai jos. Lumea dansului este mereu frumoasă, atractivă și plină de pasiune.  Orice curiozitate este binevenită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *